De Sutter slaat Rouches knock-out
Cercle Brugge heeft gisteravond een optie genomen op een plaats in de halve finales van de Belgische bekercompetitie. Groen-zwart kwam op achterstand, maar maakte dankbaar gebruik van de dwaasheden die de Rouches opstapelden. Tom De Sutter deelde de knock-out uit.
Het sprookje van Cercle gaat ook in de beker door. De klok leek nochtans teruggedraaid in het lege Jan Breydelstadion. Veel supporters zullen het zich beklagen dat ze het lieten afweten voor het bekerduel tussen de twee beter voetballende ploegen van het land.

Cercle en Standard hadden nog meer gemeen gisteravond. Ze misten allebei twee sleutelfiguren: De Smet en Serebrennikov aan de ene en Defour en Fellaini aan de andere kant. Beide teams waren ook zo vriendelijk hun eerste treffer aan te kondigen.

De bezoekers openden de feestelijkheden. Jovanovic vond, na aangeven van De Camargo, doelman Verbist op zijn weg. Binnen dezelfde minuut was het echter raak. Fred, die met Dembele een onuitgegeven centraal duo op het middenveld vormde, verstuurde een hoge bal. De Camargo zat er met het hoofd bij, Viane stond erbij en keek ernaar en Witsel duwde van dichtbij binnen.

Cercle bleek helemaal niet aangeslagen. Boi zonderde Iachtchouk af en de Oekraïner behandelde de bal alsof het zijn eerste liefje was, maar legde het leer net over de lat. We proberen het dan maar opnieuw, dacht Boi. Onyewu besefte het gevaar en bracht Iachtchouk uit balans. Nyoni bestrafte de stoute Luikenaar en kegelde de bal in het dak van het doel.

Een terechte gelijkmaker voor groen-zwart, dat toch niet helemaal in zijn element leek. Glen De Boeck had Snelders en Nyoni op de flanken geposteerd en liet Gombani diep in de spits lopen. Iachtchouk en De Sutter opereerden achter de driekoppige voorhoede en niet alle spelers voelden zich lekker in de voor hen ongewone positie. Het was dan ook geen verrassing dat De Boeck in de tweede helft weer De Sutter naar het front stuurde.

De thuisploeg mocht desondanks dansend de rust in. Verbist ontzegde Standard in de toegevoegde tijd een strafschop, toen Viane De Camargo in de zestien torpedeerde. Aan de overkant was Fred zo vriendelijk een hoekschop van Hasi in eigen doel te koppen.

Onyewu

Na de pauze een nieuwe dwaasheid van de Luikenaars. Onyewu beging bij een hoekschop in het Brugse doelgebied voor de tweede keer handspel en zag evenveel gele kaarten. Standard moest met een mannetje minder achteruit, maar op de counter stelde Jovanovic bijna gelijk.

Doelman Espinoza meende de tijd rijp om ook zijn duit in het zakje te moeten doen. De ballenvanger uit Ecuador waande zich de wandelende Jood, zodat Snelders de bal van op een ongevaarlijke plaats in het lege doel kon leggen. Gombani schoot een fraaie kans over het doel, maar de Luikenaars gingen desondanks helemaal met de billen bloot. De Sutter, weggestuurd door uitblinker Boi, trof via de binnenkant van de paal raak. Dante haalde in de slotfase nog een bal van de doellijn.

Gisteren werd nog eens aangetoond dat Cercle een even grote kanshebber op de titel is als Standard, dat zijn eerste Belgische nederlaag van het seizoen leed. De Bruggelingen lijken op basis van de bekerstrijd zelfs over de meest gestoffeerde kern te beschikken en hier en daar wordt van de ,dubbel' gedroomd. De kans dat al het zilverwerk dit seizoen naar voetbalstad Brugge gaat, wordt in elk geval reëel.