Ex-spelers doen Roeselare de das om
Met een 5-1-eindstand zit Germinal Beerschot op rozen op weg naar de halve finale van de beker. De broertjes Monteyne eisten de hoofdrol op tegen hun ex-ploeg: Martijn gaf twee knappe assists en Pieterjan scoorde twee keer.
Germinal Beerschot leek aanvankelijk niet het minst aangeslagen door de nederlaag van vorige zaterdag op Club Brugge en demonstreerde er een halfuur duchtig op los. Vooral de Kielse flanken kregen zeeën van ruimte en tijd aangeboden door de West-Vlaamse verdedigers.

Toch kwam het eerste Beerschot-doelpunt niet op die manier tot stand. Dat gebeurde na een hoekschop van Colman. De afgeweken bal kwam op de slof van Pieterjan Monteyne, die met een pracht van een vluchtschot zijn ex-maats op achterstand plaatste.

De thuisploeg ging op haar elan verder. Malki verkeek met het hoofd een unieke kans aangeboden door Martijn Monteyne. Uitgesteld was echter niet verloren en toen Martijn zijn zoveelste rush mocht opzetten en ongestoord kon voorzetten op het hoofd van de goed gevolgde Losada stond het 2-0.

Het zag er even naar uit dat een zwak Roeselare in de vernieling zou gespeeld worden, want achteraan hield Wamfor van dichtbij Kpaka in de gaten, terwijl Van Dooren zich deskundig bezighield met Akgül. Eigenaardig genoeg kwam het West-Vlaamse tegendoelpunt voor de rust tot stand via deze twee Roeselaarse protagonisten. Kpaka counterde en ging zijn bewaker voorbij. Dheedene probeerde de meubelen te redden, maar tevergeefs want de ex- Beerschotter legde de bal in de loop van de vrijstaande Akgül, die niet aarzelde. Meteen een domper op de Kielse feestvreugde.

Argentijnen dirigeren

Maar met de rust was blijkbaar het vertrouwen bij de thuisspelers weergekeerd en ze gingen verder met hun demonstratie onder aanvoering van de Argentijnse middenvelders. Smits moest Dosunmu foutief stuiten en mag de terugmatch vergeten. Colman kreeg nog een uitstekende kans toen hij de buitenspelval omzeilde en tot zijn eigen verbazing alleen voor Sierens verscheen, maar de Roeselaarse goalie bleef koelbloedig. Ook Ederson kwam van dichtbij niet tot scoren om op die manier zijn ploeg aan een even verdiende als logische grotere voorsprong te helpen.

Wat de Kielse aanvallers niet konden, deed verdediger Pieterjan Monteyne dan maar in zijn eentje. Hij nam een hoekschop van Losada van op 25 meter opnieuw in één tijd op de slof en scoorde een magistraal doelpunt. Meteen zijn eerste twee doelpunten in twee seizoenen. Uitgerekend tegen zijn ex-ploeg. Cruz maakte de klus helemaal af op voorzet van Martijn Monteyne.