Dr. Phil zegt sorry voor opmerking over Britney
Foto: © AP
NEW YORK - Dr. Phil heeft er spijt van dat hij na zijn ziekenbezoek aan Britney Spears zei dat ze 'dringend medische en psychische hulp behoeft'. Volgens familieleden van Spears beschaamde hij daarmee hun vertrouwen.
'Ik heb spijt van de opmerking. Het heeft niets geholpen. Het heeft geen nut gehad' zei Dr. Phil McGraw in het tv-programma Good Morning America. Op verzoek van de familie was hij op ziekenbezoek gegaan bij de zangeres tijdens haar recente opname in een ziekenhuis in Los Angeles.

Later woensdag, in het programma Today, legde McGraw uit dat hij tegen de roddelpers over Spears’ toestand uit de school was geklapt om verdere geruchten en speculaties te voorkomen.

Het therapeutische bezoekje van Dr. Phil aan Britney zorgde niet alleen voor vraagtekens bij de familie Spears. De California Board of Psychology diende een aanklacht tegen hem in omdat zijn hulp aan de popprinses illegaal zou zijn; zijn vergunning om als psycholoog te werken is namelijk verlopen. Dr. Phil zei daarop dat hij Britney bezocht als vriend van de familie, en niet om een diagnose te stellen.