Zware sneeuwval in Midden-Oosten
Kinderen spelen voor de besneeuwde rotskoepelmoskee in Jeruzalem.
Een sneeuwstorm heeft woensdag een deel van het Midden-Oosten in het wit gehuld. Verschillende snelwegen zijn geblokkeerd en scholen zijn gesloten. Kinderen in Jeruzalem spelen in de sneeuw op straat.
De opwinding over de zeldzame sneeuwval is groot. Ook in delen van Jordanië en in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever kwam het leven tot stilstand; op straat verschenen sneeuwpoppen.

Hoewel er een of twee keer sneeuw per jaar valt in Jeruzalem, blijft het zelden liggen. Nu lag er een pak sneeuw in de stad en werd ook de Rotskoepel even helemaal wit. De Israëlische meteorologische dienst mat twintig centimeter sneeuw. Woensdagmiddag kwam er wel regen bij, en veranderde de sneeuw in een natte pap, maar de temperatuur zou weer gaan dalen en de sneeuwbuien kunnen nog tot donderdag aanhouden.

Ook op de Golan-hoogvlakte, in Noord-Israël en op de Westoever werd zware sneeuw gemeld. Toen Ramallah ontwaakte, zagen sommigen voor het eerst in hun leven sneeuw. 'De witte sneeuw bedekt de oude wereld en ik voel me alsof ik in een nieuwe, schone en witte wereld ben beland', zei Bothaina Smairi, die buiten foto’s stond te maken.

In Jordanië dezelfde mooie taferelen, maar de hoofdstad Amman ondervond ook veel hinder. Straten en wegen in en naar de stad zijn onbegaanbaar, en de politie adviseert iedereen om in huis te blijven en niet de bevroren wegen te betreden. In Libanon hebben storm en regen gezorgd voor veel ongemak. Wegen zijn afgesneden en de toch al wankele elektriciteitsvoorziening kampte met nog grotere problemen.