Niels Albert heeft woensdag de Parkcross in het Oost-Vlaamse Maldegem gewonnen. Hij reed solo over de finish nadat hij Belgisch kampioen Sven Nys had afgeschud in de allerlaatste ronde. Bart Wellens werd afgescheiden derde en vervolledigde het podium.
Sven Nys, die nog eens mocht rijden met zijn Belgische driekleur, dook als eerste van het pak het veld in. Nys ging onmiddellijk fors door waardoor er al snel verbrokkeling kwam. Dieter Vanthourenhout, Niels Albert en Sven Vanthourenhout repten zich naar Nys toe waardoor we al na een ronde een kopgroep kregen van vier renners. Bart Wellens was wat achterop geraakt maar kon toch nog aansluiting vinden voorin.

Niet voor lang evenwel. De kersverse wereldkampioen bij de beloften, Niels Albert, versnelde op zijn beurt. Enkel Sven Nys en Sven Vanthourenhout konden halfkoers een passend antwoord geven. De drie bleven een tijdje bij elkaar tot Nys een bommetje gooide en Vanthourenhout er onherroepelijk af moest.

Met nog vier ronden voor de boeg kregen wij zo met Nys en Albert twee leiders. Achter hen was Bart Wellens opgerukt naar de derde plaats en kon een verrassend sterke Ben Berden Sven Vanthourenhout achter zich houden voor rang vier. Tot een spurt met twee kwam het niet. Nys verslikte zich in de allerlaatste ronde bij de passage aan de zandbak zodat Albert vrij spel had en alleen uitgebreid het zegegebaar kon maken.