ANTWERPEN - De leerkrachten en leerlingen van het Heilig Graf Instituut in Turnhout willen de Gedichtendag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de middagpauze willen ze het wereldrecord 'gelijktijdig poëzie verzenden' per sms op naam van hun school zetten. De recordpoging gebeurt onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder.
Een poëtisch 160je is een gedicht dat net in één sms-bericht past. In het Heilig Graf Instituut willen ze er donderdag zoveel mogelijk de wereld insturen. Kort voor 13 uur zal duidelijk worden of hun recordpoging geslaagd is.

Bovendien zal een jury van leerlingen en leerkrachten de verzonden berichten beoordelen op originaliteit. De leukste gedichten worden bekroond met waardebonnen.

Maar een recordpoging is niet het enige wat in het kader van Gedichtendag op het programma staat in het Heilig Graf. 's Morgens zullen de pedagogische directeurs voor de rijen van leerlingen hun lievelingsgedicht voorlezen.

Tijdens de lessen zullen de leerkrachten tijd vrijmaken voor hun favoriete dichtwerk. De gangen van de school worden opgesmukt met gedichten en de taalleerkrachten zullen een hele dag rondlopen in poëtische T-shirts.