Tom Boonen laat steek vallen
De Italiaan Alberto Loddo (Tinkoff) heeft woensdag de vierde etappe in de Ronde van Qatar (cat. 2.1) gewonnen. Hij was na 131,5 kilometer tussen het stadion van Khalifa in Doha en Al Khor in de spurt sneller dan Tom Boonen en de Duitser Sebastian Siedler.
De 29-jarige Loddo boekte zijn derde ritzege in Qatar. Ook in 2002 en 2003 won hij een etappe. In 2003 was hij ook eindwinnaar.

Boonen, die de vorige twee etappes had gewonnen en met Quick.step ook de ploegentijdrit, blijft leider in het klassement.

Een fikse rugwind zorgde voor een snelheid van 52 kilometer per uur in het eerste uur. Vier renners gingen na 18 van de goed 130 kilometer in de aanval. Dat waren de Nederlanders Niki Terpstra en Roy Cuvers, de Braziliaan Rubens Bertogliati en de Duitser Alexander Gottfried. Niko Eeckhout trok met de Australiër Angus Morton, de Syriër Omar Hasanin en de Iranees Hossein Jahambandan in de tegenaanval. De acht kwamen samen na 54 kilometer, maar konden nooit een voorsprong van meer dan anderhalve minuut uitbouwen. Inmiddels was het peloton in drie waaiers verdeeld en na 74 kilometer sloot een eerste peloton aan bij de acht koplopers. Dat maakte dat een kopgroep van een veertigtal renners voor de ritzege mocht spurten.

Boonen kwam te vroeg op kop in de sprint en zag op het eind Loddo nog voorbij snellen. De Italiaan is een oud-winnaar van de Ronde van Qatar: in 2003 won hij een rit en pakte hij de eindzege.

Uitslag - top 10:

1. A. Loddo (Ita)
2. T. Boonen (Bel) z.t.
3. S. Siedler (Dui) "
4. A. Furlan (Ita) "
5. P. Bossoni (Ita) "
6. C. Sutton (Aus) "
7. K. Dehaes (Bel) "
8. G. Van Avermaet (Bel) "
9. N. Eeckhout (Bel) "
10. A. Pichot (Fra) "