Man aangehouden na dood naakte vrouw
De onderzoeksrechter in Gent heeft een 37-jarige man aangehouden voor schuldig verzuim in het onderzoek naar de dood van een vrouw van wie het naakte lichaam dinsdag gevonden werd aan de Achterleie in Gent. Dat bevestigt het Gentse parket, dat in belang van het onderzoek geen verdere details vrijgeeft.
Het lichaam van de vrouw werd dinsdagmorgen rond 5.30 uur aangetroffen op het voetpad, aan de Achterleie op de hoek met de Sleepstraat. Volgens het parket waren er bij de eerste vaststellingen geen duidelijke verwondingen merkbaar. Het ging om een 29-jarige vrouw van Russiche afkomst.

De vrouw zou de nacht doorgebracht hebben in het appartement van de 37-jarige verdachte. De man van Afghaanse afkomst woonde op de tweede verdieping in een appartementsgebouw aan de Achterleie.

Vermoedelijk viel de vrouw uit het raam, maar het is niet duidelijk of het om een ongeval, een wanhoopsdaad of kwaad opzet gaat. De man is aangehouden voor schuldig verzuim, maar het parket geeft geen details over de verklaringen van de verdachte.