Wout Wijsmans stopt als international
Wout Wijsmans, een van Belgiës beste volleybalspelers, stelt zich nu ook officieel niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg. Dat meldt de Vlaamse Volleybalfederatie woensdag.
Wijsmans speelt al jaren bij de Italiaanse topclub Cuneo. Omdat de 30-jarige Limburger in 2010 als een genaturaliseerde Italiaan wil deelnemen aan de Italiaanse clubcompetitie, moet hij stoppen bij de Belgische ploeg. De Internationale Volleybalfederatie (FIVB) wil clubs namelijk een regel opleggen die bepaalt dat slechts twee buitenlanders mogen aantreden per team. Wijsmans hoopt als Italiaan bij zijn club te kunnen blijven.

Een verrassing is het nieuws niet, want het voorbije anderhalf jaar weigerde Wijsmans al elke nationale selectie. Zijn laatste interland dateert van mei 2006 toen hij in een tweede toernooi het team meehielp aan de kwalificatie voor de finales van het Europees Kampioenschap in Moskou. Een EK dat hij wegens familiale omstandigheden niet meespeelde. Het team haalde zonder hem de tiende plaats.