Cunego en ploegmaats uit bed gehaald
(archief)
Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) heeft zich de woede van de Italiaanse Rennersorganisatie (ACCPI) op de hals gehaald. Reden is een onaangekondigde dopingcontrole die voormalig Giro-winnaar Damiano Cunego en zijn ploegmaats van Lampre maandagnacht moesten ondergaan.
Lampre bereidt momenteel het wielerseizoen voor op stage in San Vincenzo. Volgens de wielerploeg klopte het CONI daar maandagavond om 23u15 aan bij het rennershotel. Cunego en zes van zijn teamgenoten werden vervolgens tot 3u40 's nachts aan bloed- en urinecontroles onderworpen. De hotelier bevestigt het verhaal.

"Dit toont een gebrek aan respect", zegt de voorzitter van ACCPI, Amedeo Colombo, woensdag in La Gazzetta dello Sport. "Er is niets mis met controles, maar daar is overdag toch tijd genoeg voor", vraagt Cunego zich dan weer af.

Het CONI is zich van geen kwaad bewust. Volgens de organisatie waren de controleurs al om 22u ter plaatse. Maar omdat de renners op restaurant waren en laat terugkeerden, konden de controles pas na 23 uur beginnen.