PHILADELPHIA - Een Amerikaan uit Philadelphia die verslingerd was aan computerspelletjes heeft volgens een rechtbankjury zijn zeventien maanden oude dochtertje doodgeslagen nadat zij zijn Xbox spelcomputer omver trok. De 27-jarige man zou het kind daarbij zo’n pak rammel hebben gegeven, dat zij meerdere schedelbreuken opliep. Voor de man dreigt nu een celstraf van minimaal 23 en maximaal 47 jaar.
Het drama voltrok zich in september 2006. De moeder van het kind lag op het bewuste moment in een andere kamer te slapen. Nadat hij het kind geslagen had, sloeg de man op de vlucht. De volgende dag legde hij bij de politie een bekentenis af. De jury verwierp het argument dat de vader had bekend om de moeder een hand boven het hoofd te houden. Het kind werd in de slaapkamer gevonden, waar de man zo’n zeven tot acht uur per dag achter zijn spelcomputer doorbracht.

Uit autopsie is gebleken dat het kind twee weken voor haar dood haar arm brak. Maatschappelijk werkers zagen dat tijdens twee bezoeken aan het gezin over het hoofd, en verklaarden het meisje gezond. Een tweede dochter, die na de dood van haar zusje werd geboren, is inmiddels bij de moeder weggehaald.