BEVEREN - Er wordt een crisiscomité opgericht om voetbalclub KSK Beveren te redden van het faillissement. Dat is dinsdagavond beslist tijdens een vergadering tussen alle betrokken partijen op het gemeentehuis van Beveren.
Burgemeester Marc Van de Vijver (cd&v) zat er samen rond de tafel met voorzitter Dirk Verelst en een delegatie van de supportersverenigingen. De burgemeester heeft alvast zijn steun toegezegd aan de reddingsactie. Volgens hem heeft de club immers een belangrijke aantrekkingskracht voor de gemeente. In de eerste plaats wil men nu nieuwe sponsors zoeken. Volgens Dirk Verelst moet er zo’n half miljoen euro gevonden worden.

Een aantal plaatselijke bedrijven zullen op woensdag 13 februari samengebracht worden. Ook de supportersverenigingen, een tiental in totaal, hebben hun medewerking toegezegd. Ze zullen eveneens acties organiseren en er wordt ook gedacht aan de verkoop van een soort certificaten/aandelen van de club.

Van fusieplannen is volgens Verelst momenteel geen sprake. 'We willen ons stamnummer niet afgeven en evenmin verhuizen buiten Beveren. Ik ben niet a priori tegen een fusie maar momenteel is onze zwakke situatie geen goede positie om over dit soort zaken te onderhandelen. We willen eerst alle moeite doen om deze reddingsactie tot een goed einde te brengen.'