BRUSSEL - Twee Belgische militairen zijn vrijdagmorgen gewond geraakt bij een ontmijningsoperatie in Zuid-Libanon. Dat heeft het kabinet van minister van Defensie André Flahaut laten weten. Hun leven is niet in gevaar.
Een ontmijner raakte gewond aan de hals, de andere aan de voet. Een militair heeft na verzorging al het ziekenhuis mogen verlaten, de tweede werd naar het ziekenhuis van Saïda gebracht voor verder medisch onderzoek. De twee ontmijners zijn van eenheden uit Meerdaal en Poelkapelle. Hun families zijn op de hoogte gebracht, aldus het kabinet van de minister.

België heeft iets minder dan vierhonderd militairen in Zuid-Libanon die er deel uitmaken van de Unifil-vredesmacht van de VN. Ze zijn gelegerd in Tibnin. De Belgen houden zich bezig met ontmijning, medische ondersteuning (met een veldhospitaal) en wederopbouw. Generaal August Van Daele, de chef Defensie, bezoekt momenteel de verschillende Belgische contingenten in operatie in het buitenland. Op 31 december zal hij het niet nalaten de twee gewonde militairen te ontmoeten en hen de steun van minister Flahaut te betuigen, luidt het nog in het communiqué.