Mario De Clercq stopt
Foto: rr
BRUSSEL - Mario De Clercq (38) stopt met veldrijden. Na afloop van de wedstrijd vanmiddag in Loenhout kondigde De Clercq aan dat hij morgen in het Nederlandse Surhuisterveen de allerlaatste veldrit uit zijn carrière zal rijden.

,,Ik kon mij niet meer motiveren om nog verder als een bezetene door te blijven trainen'', zegt De Clercq. ,,Het is genoeg geweest.

,,Ik wil me nu op mijn job als leraar met dezelfde intensiteit storten als toen ik renner was'' , vervolgt De Clercq. Vanaf 1 januari gaat hij als leraar aan de slag in Ronse. ,,De tiende januari sta ik voor het eerst voor de klas.''

Carrière

Mario De Clercq begon zijn carrière als prof bij het Nederlandse Buckler in het jaar 1991. Hij won meteen twee koersen op de weg. Van 1993 tot en met 1996 was hij aan het werk bij Lotto.

Vanaf 1998 ging Mario zich bij de Palmansploeg meer toeleggen op het crossen. In dat jaar werd hij in het Deense Middelfart een eerste keer wereldkampioen. Hij zou nog tweemaal het hoogste schavotje halen in het WK veldrijden: in 1999 in het Tsjechische Poprad en in 2002 te Zolder.