Skipistes in Luik en Luxemburg open
LUIK - Door de sneeuwval van de afgelopen 24 uur zijn verschillende skipistes opengesteld voor het publiek. Er ligt tien tot twintig centimeter sneeuw. Maar lang zal de sneeuwpret waarschijnlijk niet duren, want meteorologen voorspellen voor de volgende dagen een korte dooiperiode.
De lage temperaturenvan vannacht hebben ervoor gezorgd dat de sneeuw voornamelijk in het oosten van de provincie Luik en Luxemburg goed bleef liggen. De sneeuw is er van uitstekende kwaliteit.

De pistes van Baraque de Fraiture, Malmedy (Baugnez/Beverce), Ovifat en Spa zijn open. Liefhebbers van het langlaufen kunnen terecht in Baraque de Fraiture, Butchenbach, Eupen, Hautes-Fagnes, Losheimergraben, Malmedy (Baugnez/Mont), Odeigné, Rocherath, Samrée, Sourbrodt, Weywertz en Wirtzfeld. Voor sneeuwscooters en quads zijn de pistes van Baraque de Fraiture en Malmedy open.

Voor alle informatie over de staat en toegankelijkheid van de pistes kan u terecht bij het Centre d’Activites de Provinces Walonnes (www.catpw.be) of op de site van de toeristische dienst van de Oostkantons (www.eastbelgium.com).