Eindelijk zege voor Kevin Pauwels
LOENHOUT - Bij afwezigheid van Niels Albert en Lars Boom kwam er vandaag op de Azencross in Loenhout eindelijk een eerste overwinning van het seizoen voor beloftenwereldkampioen Kevin Pauwels. Ter nagedachtenis van zijn overleden broer Tim zag hij die in eigen Kalmthout aan zijn neus voorbijgaan, maar nu was het toch raak.
Lange tijd bleven ze met een kopgroep van meer dan tien renners samen ondanks de invoering van een wasbord met negen bultjes over een afstand van 30 meter. Tot Pauwels voorbij half wedstrijd zijn duivels ontbond en enkel Radomir Simunek bekwaam was om te volgen.

In de voorlaatste ronde viel Simunek en kwam Pauwels alleen aan de leiding. Die stond hij niet meer af. Achter hem werd Simunek eerst bijgehaald door zijn landgenoot Bina en later ook door de Pool Mariusz Gil. Gil speelde zijn leidersplaats in de Gazet van Antwerpen Trofee voor beloften kwijt aan winnaar Pauwels, want in de spurt voor de tweede plaats werd hij geklopt door Simunek.

,,Dinsdag in de Wereldbekercross van Hofstade moest ik nog opgeven, omdat het er in de modder geen parcours voor mij was", aldus Pauwels. ,,Hier voelde ik me echt in mijn schik, al zou Simunek zonder valpartij een kwade klant geworden zijn. Op nu naar de eindzege in de Trofee, al krijg ik op nieuwjaarsdag nog een kwade cross voorgeschoteld in Baal. Daarna gaat al mijn aandacht uit naar het BK in Wachtebeke, waar me een duel met Niels Albert wacht. Ik hoop dat het daar een droge en snelle cross wordt, want anders is Albert in het voordeel."