WASHINGTON - Bij de Amerikaanse inlichtingendienst is opnieuw een leidinggevende functionaris opgestapt. Deze keer gaat het om het hoofd van de analytische eenheid van de CIA, Jami Miscik. Miscik is de zesde manager die vertrekt bij de dienst sinds de nieuwe directeur Porter Goss er in september het roer overnam van George Tenet.
De ontslaggolf bij de CIA ving begin november aan met het opstappen van de tweede man van de dienst, John McLaughlin. Hij zei om persoonlijk redenen te vertrekken. Binnen een week daarna kondigden ook onderdirecteur voor operaties Stephen Kappes en diens directe plaatsvervanger Michael Sulick hun vertrek aan. Eind november volgden de hoofden van de afdelingen Europa en het Verre Oosten van de dienst. Hun namen worden niet vrijgegeven omdat ze undercover opereerden.

De CIA heeft veel kritiek te verduren gehad wegens de gebrekkige informatie over Irak en de aanslagen van elf september 2001. Voormalige medewerkers melden grote spanningen in de organisatie sinds Goss de leiding heeft gekregen. Sommige Amerikaanse congresleden vrezen dat de Republikein Goss alle kundige inlichtingenofficieren uit de CIA verjaagt en ze vervangt door zijn politieke vrienden. De Republikeinen zeggen echter dat Goss de noodzakelijke hervormingen doorvoert in de inlichtingendienst.