Minister Flahaut en Axelle Red komen aan in Sri Lanka
COLOMBO - Onze minister van Defensie André Flahaut en de Limburgse zangeres en Unicef-ambassadrice Axelle Red zijn deze middag plaatselijke tijd aangekomen in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.
Ze landden met een Airbus van Defensie, die 22 ton humanitaire hulp voor de Srilankaanse bevolking vervoerde.

Op Sri Lanka alleen al vielen er minstens 21.000 doden door de vloedgolven van vorige zondag. De overlevenden krijgen tenten, dekens, kleren en de essentiële medische zorgen. Unicef België schenkt honderduizend euro aan de hulpoperaties op het Aziatische eiland.

Axelle Red, op dit moment zwanger van haar derde kind, aanvaardde de missie naar Sri Lanka omdat ze als Unicef-ambassadrice ,,iets wilde doen voor de getroffen bevolking''.

De Belgische delegatie in Sri Lanka trekt van Colombo via de westkust naar het zuiden van het eiland. Overmorgen vliegt ze terug naar Brussel. De Airbus van het Belgische leger zal bij de terugkeer een honderdtal burgers van verschillende landen in de Europese Unie repatriëren, zegt de Belgische diplomaat Jean-Louis Van Belle, die van New Delhi in India naar Sri Lanka overkwam.