Buffalo's weer op zegepad
Foto: belga
AA Gent nam vrij simpel afstand van hekkensluiter Roeselare, al diende de wedstrijd wel opengebroken door een lichte doch terechte strafschop. De Buffalo's knoopten na twee opeenvolgende nederlagen opnieuw aan met de overwinning, op Schiervelde lijkt het een donkere decembermaand te worden.
Gent begon met Nfor in de plaats van de aan de rug geblesseerde Foley, Thompson keerde terug uit schorsing. De mannen van Preud'homme gingen meteen op zoek naar een vroege treffer, Rosales trapte na een knappe solo van Ruiz het eerste kansje over. Roeselare ving Gent op met een dubbele afweergordel en beperkte zich aanvankelijk tot het defensieve werk.

Provoost trapte toch eens op doel, het leer zeilde over. Olufade liet dan Mirvic ter plaatse en bood Rosales de openingsgoal op een schoteltje aan, de Venezolaan miste onbegrijpelijk. Luttele minuten later kreeg Oliseh bij een controle vrij ongelukkig de bal op de hand, Ref Colemonts legde op aangeven van zijn assistent de bal op de stip. Olufade miste ook zijn vierde penalty van het seizoen niet.

Roeselare toog nu wel naar voren, maar bleef vooralsnog ongevaarlijk. Gent kwam er bijwijlen snel uit en toen Thijs Nfor lanceerde was de 2-0 een feit. Protest bij Roeselare voor buitenspel, trainer Van Wijk werd naar de tribune verwezen.

Dirigenten

Roeselare gooide met Mulisa een extra spits in de strijd in de hoop de bakens toch nog te kunnen verzetten. Het was echter Gent dat de wet bleef dicteren. Olufade legde de bal te ver naar achteren en Rosales miste op aangeven van Maric een bijna identieke gelegenheid als in de eerste helft.

Diezelfde Maric poeierde van op zo'n twintig meter de bal nog eens net over de kooi. Gent speelde Roeselare bij momenten van het kastje naar de muur en het duo Maric-Thijs dirigeerde met verve de blauw-witte acties. Olufade kopte van dichtbij te veel naar de grond. Even later scoorde de Togolees dan toch zijn achtste van het seizoen toen hij een knap aangesneden voorzet van Thompson in twee tijden voorbij Sierens werkte.

Bijna kon Roeselare dan toch tegenscoren toen het een onrechtstreekse vrije trap kreeg op zo'n vijf meter van het Gentse doel, Hietanen trapte in de muur. De ingevallen El Ghanassy knalde nog op de vuisten van Sierens en probeerde het even later met een halve omhaal. Gent claimde nog een strafschop en Ruiz zette met een fraai hakje de kers op de taart. 4-0, een verdiende overwinning met bij momenten zeer aardig combinatievoetbal van AA Gent.