Westerlo breekt beton pas na de rust
Foto: photo news
Met een studieronde die een half uur duurde werd het geen topper. Wel een wedstrijd waarin Westerlo zoveel druk ontwikkelde dat het verdiend maar niet met ruime cijfers won. De buitenspelval van Bergen deed het. Behalve één keer. Het kostte de veel lopende maar diepgang missende bezoekers een punt.
Steven De Pauw mocht bij zijn tweede optreden als rechtsachter beginnen. Omdat Bergen de rest van de ploeg op de posities van vorige week behield, betekende dat vooral nadruk op het defensieve. Dubbele bezetting net voor het centrale duo, weinig opkomende middenvelders en met Dahmane één spits.

Het betekende zo weinig ruimte voor een op Vanaudenaerde na ongewijzigd Westerlo, dat het twintig minuten op het eerste kansje moest wachten. Tomou kopte zwak en meters naast.

Geen hartverwarmend voetbal op de nochtans verwarmde grasmat. Slechts een hoogtepunt in het begin toen Okkonen van zijn sokken werd gelopen door De Winter maar de scheidsrechter daar een schwalbe in zag. Hoewel Westerlo na twintig minuten een versnelling hoger schakelde viel de eerste emotie zo maar uit de vrieslucht. De Pauw verkeek zich, Ruiz bemachtigde de bal en kon doorgaan, maar de lijnrechter zag buitenspel.

Uitgesteld want net voor de rust lukte het dan toch. Ruiz met de actie en de gemeten voorzet naar Farssi. Die plaatste de bal van op 25 meter keihard in de hoek.

Buitenspelval

Na dat doelpunt moest Bergen na de rust zijn egelstelling verlaten. Hoewel de ingekomen Jarju dieper ging spelen kwamen de bezoekers er amper uit. Westerlo scoorde ook een tweede keer, maar Scheelen - niet in buitenspel vertrokken - werd pas afgevlagd toen hij de bal over Herpoel in doel lobde.

Bergen dat toen al een tijdlang de buitenspelval hanteerde en het duo Tomou-Ruiz regelmatig in zijn netten ving, kwam gelukkig weg. Tot de lijn van Bergen toch eens te statisch verdedigde, Adams de mogelijkheid zag en Ruiz in het gat dook. Het tweede doelpunt was er.

De thuisploeg leek op rozen te zitten, kreeg nog wat kansen langs Tomou, Ruiz en Farssi, maar de koude douche volgde toen Diane van ver 2-1 maakte.

Bergen raakte zo weer in de match met onder meer een kopbal van Jarju. De voorbode van een slotoffensief waarin Westerlo nog even beefde, maar Ruiz aan de overzijde de beste kans van de match nog naast een leeg doel schoof.