’Unspoken’ van Fien Troch wint prijs in Turijn
Op het 26ste Internationaal Filmfestival van Turijn heeft ’Unspoken’, de nieuwe speelfilm van de Vlaamse cineaste Fien Troch, zaterdag de Prijs voor Beste Actrice gewonnen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.
Fien Troch en Vlaams producent Antonino Lombardo waren aanwezig om de prijs voor actrice Emmanuelle Devos in ontvangst te nemen.

Voor de Internationale Competitie selecteerde festivaldirecteur en filmmaker Nanni Moretti vijftien eerste en tweede speelfilms van jong, aanstormend filmtalent van over de hele wereld.

’Unspoken’, de tweede speelfilm van Fien Troch na ’Een ander zijn geluk’, werd in wereldpremière vertoond op het Internationaal Filmfestival van Toronto en deed vervolgens festivals als San Sebastian en Gent aan. In België brengt distributeur Cinéart de film begin 2009 in de zalen.

In haar nieuwe film brengt Troch het verhaal van de verdwijning van een jong meisje en hoe de verdwijning ongeneeslijke littekens achterlaat bij haar ouders. Ze bleven achter zonder duidelijke redenen, zonder afscheid, zonder iets. De hoop om haar ooit nog levend terug te zien is klein.

De ouders zijn er na enkele jaren in geslaagd om weer een min of meer normaal leven op te bouwen, tot er zich een aantal toevallige gebeurtenissen voordoet.