'Tour de France 2012 start in Luik'
De 99e editie van de Ronde van Frankrijk start in 2012 in Luik. Dat meldt Le Soir op zijn website. De eerste etappe zou een rit in lijn met start in Luik en aankomst in Seraing worden en zou voor een groot deel over het parkoers van Luik-Bastenaken-Luik gaan.
De tweede etappe zou dan in Wezet vetrekken. Vandaar zou het richting West-Vlaanderen gaan. De aankomstplaats is nog niet bekend. Le Soir gokt op Ieper, de stad van eerste minister Yves Leterme.

In 2009 start de Tour in Monaco, in 2010 in Rotterdam. De startplaats van de Tour 2011 is nog niet bekendgemaakt.

Nog volgens Le Soir zullen Brussel en Spa in 2010 aankomstplaatsen zijn. In een Tour zonder proloog gaat de eerste etappe dan meteen van Rotterdam naar Brussel. Daar zal de finishlijn net als in 1992 aan het Atomium getrokken zijn en zal er hulde gebracht worden aan de dan 65-jarige Eddy Merckx.

De tweede etappe brengt het peloton van Brussel naar Spa. Nadien gaat het richting Noord-Frankrijk. Daar blijft de Tour niet lang. Er volgt een lange verplaatsing naar het zuiden, waar de honderdste verjaardag van de eerste passage door de Pyreneeën gevierd wordt.

De start van de Tour 2010 wordt donderdag 11 december officieel op een persconferentie in Rotterdam voorgesteld.