Na twee zeges op rij doet RC Genk weer volop meer voor de Europese prijzen. In een genietbare en evenwichtige partij behaalden de Limburgers een felbevochten overwinning. Man van de match was Elyaniv Barda, die twee assists gaf en met zijn klasse het verschil maakte tegen een degelijk Cercle.
Na de onverwachte en fel bejubelde overwinning in Gent stuurde Ronny Van Geneugden een nagenoeg ongewijzigd elftal naar de aftrap. De veertigjarige coach van Genk hield het bij de inbreng van de jonge Hubert voor de geschorste De Decker. Bij de bezoekers werden Buffel en Sergeant, die allebei licht geblesseerd waren, vervangen door Vidarsson en De Sutter.

De thuisploeg probeerde vanaf de eerste minuut tempo te maken en druk te zetten, maar ondervond heel snel dat Cercle van een ander niveau is dan Gent. De West-Vlamingen kozen voluit voor het offensief en gaven Genk niet de kans om veldoverwicht af te dwingen. Ze kwamen in het eerste kwartier twee keer heel dicht bij de openingstreffer. Bailly moest alles uit de kast halen om prima doelpogingen van De Smet en Gombani te redden.

Door de aanvallende intenties van het team uit de reienstad kreeg Genk wel meer ruimte dan gebruikelijk. Dat was helemaal naar de zin van Barda, die uitstekend tussen de lijnen liep en een voet had in vrijwel iedere offensieve actie van zijn ploeg. De Israëliër lag ook aan de basis van het eerste doelpunt. Hij lepelde een hoekschop perfect op het hoofd van Carlos, die aan de eerste paal onhoudbaar binnenknikte.

Soetaers

Cercle liet zich daardoor niet uit het lood slaan en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er op het einde van de eerste periode.

Bailly redde schoten van De Smet en Iachtchouk, die bij de derde poging raak trof. Een terechte tussenstand, maar op slag van rust kwam Genk verrassend opnieuw op voorsprong. Matoukou gleed naast een voorzet van Toth, de goed gevolgde Dugary hoefde maar in te tikken.

Tijdens de pauze voerde Ronny Van Geneugden een logische wissel door. Tiago liet geen betrouwbare indruk en moest zijn plaats afstaan aan Soetaers. De ex-Ajacied speelde op zijn vertrouwde stek links op het middenveld, zodat Pudil een rij achteruitschoof. Oorzakelijk verband of niet, enkele minuten later bouwde Genk via Toth zijn voorsprong uit tot 3-1. Match gespeeld, dachten de Limburgse supporters. Rond het uur bracht De Sutter Cercle echter weer in de match met een enig mooi gestrekt, diagonaal schot.

De match bleef boeiend tot het laatste fluitsignaal van de Nederlandse ref. De Bruggelingen gingen met man en macht op zoek naar een gelijkspel, zodat Genk veel ruimte kreeg om te counteren. Na een van die tegenstoten trof de degelijke Ogunjimi de lat. Even later miste Toth een geweldige kopkans. Ook in het doelgebied van Bailly werd het nog enkele keren heet. Cercle verdiende een punt, maar Genk hield stand en maakt zich vol vertrouwen op voor de moeilijke verplaatsing van volgende zondag naar Kortrijk.