Badpak Pamela Anderson geveild voor 420 euro
Foto: anp
Een badpak van de voormalige Baywatch-ster Pamela Anderson heeft zaterdag op een veiling in Amsterdam 420 euro opgebracht.
Het rode badpak met een handtekening van de actrice maakte deel uit van een uitgebreide collectie memorabilia van showbizzsterren die bij het Amsterdamse veilinghuis Boven’s onder de hamer ging.

Een boxershort van Mohammed Ali leverde eveneens 420 euro op, terwijl een hoed van Michael Jackson niet van de hand ging omdat het minimumbedrag niet werd gehaald.

Onder anderen schoenen van Yoko Ono, een gesigneerde viool van Jaap van Zweden en ontelbare gesigneerde foto’s van diverse internationale beroemdheden vonden verder een nieuwe koper. Alles bij elkaar volgden ongeveer negentig mensen de openbare verkoop.

De collectie is afkomstig van Michou Daniels, die acht jaar geleden begon met de winkel Famous in Amsterdam. Ze verkocht er memorabilia van sterren die ze al sinds haar veertiende verzamelde.

Ondertussen is Famous uitgegroeid tot een meer kunstgerichte winkel. Mede daarom doet Daniels afstand van een groot deel van haar verzameling.