In de vierde EK-kwalificatiewedstrijd verloren de Belgische handballers voor de vierde keer. Eén van de reeksfavorieten Noorwegen bleek ook in Bodo te sterk voor onze landgenoten. De Scandinaven wonnen met 35-24.
De Noren namen een verschroeiende start (12-3), waarin Dewit en Claesen zich met hun schoten vanuit de tweede rang verslikten in de strakke Noorse organisatie. Coach Robert Nijdam greep in, Fortemps was de enige die enigszins overeind bleef in al dat Scandinavische geweld en hij kreeg versterking in de vorm van Houbrechts en Horvath. Dat bleek een goede ingeving te zijn. De Belgen begonnen opnieuw te scoren en vermits Polfliet een superpartij vertolkte in verdediging, kwamen onze landgenoten terug tot een eervolle 18-15 ruststand.

Enkele balverliezen van de Belgen gaven de Noren in de tweede periode opnieuw vleugels en langs uitblinker Myrhol (goed voor 11 doelpunten), Skoglund (8), Kjelling (4) en Tvedten (4) liepen ze opnieuw uit tot 25-16. Met L'Hoest - uitgeroepen tot beste Belg - Polfliet, Havenith en Kopljar hielden de Belgen toch nog stand in de slotfase van de wedstrijd.

"Wij hebben het begin van de wedstrijd gemist, maar kwamen op karakter terug. Maar in de tweede helft sprak de klasse van de Noren,' erkende Ivan Kopljar.

Noorwegen - België 35-24

Speelden voor België: Polfliet, Lievens, Kopljar 4, Fortemps 3, Havenith 6, Mathijs, Claesen, Claessens, Houbrechts 1, L'Hoest 2, Jacobs 1, Cauwenberghs 3, Langer 1, Dewit 3, Verhoeven.