De twee daders van de gewapende overval, vrijdag op een juwelierszaak in Jette, zijn de dag zelf nog opgepakt. De daders stapten vrijdag omstreeks 14 uur de juwelierszaak aan de Lakenselaan binnen en verwondden er de uitbater. Ze zijn evenwel zonder buit moeten vluchten. Dat meldde de woordvoerder van de politie Brussel-West zaterdag.
De twee verdachten, beiden 18 jaar, stapten vrijdag de juwelierszaak binnen en vroegen om enkele sieraden te kunnen zien.

Op het moment dat de juwelier hen enkele stukken toonde, trokken zij hun wapens, een pistool en een elektrisch stootwapen, overmeesterden de juwelier en trokken hem mee naar een achterkamer. Hij kreeg daar enkele klappen en een elektrische stoot en viel neer.

De daders zijn vervolgens zonder buit weggevlucht. Eén van hen werd opgepakt in een voertuig en de tweede in de toiletten van een phone-fax-cybercafé.

In het voertuig werd het pistool, een pepperspray en bivakmutsen teruggevonden. De verdachten werden overgebracht naar het commissariaat voor verhoor en zaterdagochtend ter beschikking gesteld van het parket.

De juwelier werd na de feiten overgebracht naar het ziekenhuis maar is daar ondertussen al ontslagen.