Andreas Panteli, de voorzitter van de Cypriotische voetbalclub Anorthosis Famagusta, is aangehouden in het kader van een onderzoek rond verduistering van geld. Dat maakte de politie zaterdag bekend. Panteli werd opgepakt na beschuldigingen van de raad van bestuur van de club.
De 48-jarige Panteli werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Volgens de politie wordt hij door leden van de raad van bestuur beschuldigd van het onrechtmatig verkrijgen van ruim 400.000 euro en bovendien zou hij geprobeerd hebben om een half miljoen euro van de club los te weken. De feiten zouden dateren van vorig jaar, tussen augustus en november. De voorzitter, die zijn onschuld staande houdt, wordt verhoord.

Anorthosis, de eerste Cypriotische club die de groepsfase van de Champions League wist te bereiken, speelde woensdag in groep B nog 2-2 gelijk tegen Werder Bremen. Als het op de laatste speeldag van de groepsfase bij Panathinaikos wint, plaatst het zich verrassend voor de achtste finales van het kampioenenbal.