Franse bergingsploegen hebben in de Middellandse Zee bij Perpignan de zwarte dozen gelokaliseerd van de Airbus A320 die daar donderdag tijdens een testvlucht is neergestort. Gehoopt wordt dat de op de recorders opgeslagen informatie licht kan werpen op de oorzaak van het ongeluk, dat vermoedelijk aan alle vijf inzittenden het leven heeft gekost.
Het toestel van Air New Zealand had bij een onderhoudscentrum in Perpignan een controlebeurt ondergaan. Het was verhuurd aan een Duitse chartermaatschappij en zou volgende maand aan Air New Zealand terug worden gegeven. De Airbus was na een rondvlucht van ongeveer een uur op de weg terug naar het vliegveld toen hij ongeveer twintig kilometer uit de kust in zee stortte.

De lichamen van twee inzittenden zijn geborgen. Aan boord bevonden zich twee Duitse piloten, alsmede een piloot en drie technici van Air New Zealand plus een inspecteur van de Nieuw-Zeelandse burgerluchtvaartdienst. Volgens de Franse minister van verkeer Dominique Bussereau had de verkeerstoren in Perpignan geen enkel noodsignaal ontvangen.