BRUGGE - De vierjaarlijkse Prijs voor Architectuur van de Provincie West-Vlaanderen 2003 is zaterdag in Oostende toegekend aan de architectenduo's De Bruycker-De Brock uit Knokke-Heist en Tomas Nollet en Hilde Huyghe uit Brugge.
De Bruycker-De Brock zijn bekroond voor een project van de Stichting Jenny en Luc Peire waarbij de voormalige woning van kunstenaar Luc Peire aan de de Judestraat in Knokke-Heist moest worden gerenoveerd en deels uitgebreid.

De architecten Tomas Nollet en Hilde Huyghe kregen de prijs voor de realisatie van een rijwoning aan de Astridlaan in Assebroek op een restperceel van een oude verkaveling.

Behalve de prijs waren er premies voor de architecten Corbeel Catteuw & Platteau uit Gent voor hun project in opdracht van het suikerbedrijf Belgosuc in Beernem. Jo Crépain Architect NV in Antwerpen kreeg een premie voor zijn project in opdracht van het bedrijf Renson in Waregem een derde premie was er voor Vincent Van Duysen Architects BVBA uit Antwerpen voor een project in opdracht van Concordia Textiles in Waregem.

Foto's, plannen en maquettes van het werk van de laureaten en de premiewinnaars zijn tot en met 29 februari 2004 te zien op de tentoonstelling Actuele Architectuur in West-Vlaanderen. Vierjaarlijkse Prijs Architectuur van de Provincie 2003 in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende. De expo is geopend op zaterdag van 14 tot 17 uur, op zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur, in de kerst- en krokusvakantie dagelijks van 14 tot 17 uur (gesloten op feestdagen).