MELBOURNE - Australië heeft zondag voor de 28ste keer in de geschiedenis de Davis Cup tennis veroverd. In de finale wonnen Australië drie van de vier gespeelde wedstrijden. Mark Philippoussis haalde het zondag in de derde enkelwedstrijd in vijf sets van Juan Carlos Ferrero en bracht de stand daarmee op 3-1, een onoverbrugbare kloof met nog slechts één wedstrijd te gaan.
Philippoussis won de wedstrijd met 7-5, 6-3, 1-6, 2-6 en 6-0. Het is de eerste keer dat Philippoussis weet te winnen van Juan Carlos Ferrero, die vrijdag in de Rod Laver Arena in Melbourne ook al in vijf sets verloor van Lleyton Hewitt. De wedstrijd zondag duurde 3 uur en 13 minuten.

De laatste enkelwedstrijd, tussen Lleyton Hewitt en Carlos Moya, werd niet meer gespeeld.

Vrijdag had Lleyton Hewitt Australië op voorsprong gebracht, met een zege in vijf sets tegen Juan Carlos Ferrero. Carlos Moya hield er even later de spanning in door in vier sets te winnen van Mark Philippoussis.

Zaterdag bogen Todd Woodbrigde en Wayna Arthurs de balans weer in het voordeel van Australië. In het dubbelspel haalden ze het in drie sets van Alex Corretja en Feliciano Lopez: 6-3, 6-1 en 6-3.

Uitslagen Davis Cup - Finale - 2e dag (Australië-Spanje 2-1)

 • Vrijdag:
  Lleyton Hewitt (Aus) - Juan Carlos Ferrero (Spa) 3-6, 6-3, 3-6, 7-6 (7/0), 6-2
  Carlos Moya (Spa) - Mark Philippoussis (Aus) 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7/4)
 • Zaterdag:
  Todd Woodbridge-Wayne Arthurs (Aus) - Alex Corretja-Feliciano Lopez (Spa) 6-3, 6-1, 6-3

  Programma zondag

  Mark Philippoussis (Aus) - Juan Carlos Ferrero (Spa) 7-5, 6-3, 1-6, 2-6, 6-0
  Lleyton Hewitt (Aus) - Carlos Moya (Spa): Niet gespeeld