BRUSSEL - Zaterdagnacht waren er in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek opnieuw twee pogingen tot brandstichting. Onbekenden hadden het eerst gemunt op het jeugdhuis in de Beizegemstraat. Toen de brandweer dat gebouw stond te blussen, werd brand gesticht in twee vuilniscontainers.
De incidenten vonden plaats omstreeks 2 uur. Onbekenden stichtten eerst brand in het jeugdhuis. Daarbij zou er ook zijn ingebroken, maar het is niet duidelijk of er iets gestolen is. De schade in het jeugdhuis zou aanzienlijk zijn.

Het Brusselse parket kon nog geen officiële mededeling doen over de incidenten omdat het nog niet de nodige informatie had.

Eén nacht eerder werden in dezelfde deelgemeente zes wagens in brand zijn gestoken. Over een eventueel verband tussen beide voorvallen deed De Coninck geen uitspraak.

Het is ook onduidelijk of de brandstichtingen iets te maken hebben met de herdenking van de rellen in Parijs, een jaar geleden. Politiewoordvoerder De Coninck ontkende gisteren dat dit het geval was. Maar het parket wil die denkpiste voorlopig niet uitsluiten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in