CLICHY-SOUS-BOIS - In de Parijse voorstad Clichy-sous-Bois zijn vrijdagavond opnieuw rellen uitgebroken. Jongeren raakten er slaags met de politie. Een politiewagen werd getroffen door een kogel, zo meldt een woordvoerder van de prefect.
Zo'n tachtig jongeren verzamelden zich vrijdag tegen 21 uur in de wijk Chêne Pointu en bekogelden de ordediensten met projectielen, aldus de politie. Een ,,kogel van groot kaliber'' werd op een politiewagen afgevuurd, zo meldt de prefectuur.

Twee speciale politie-eenheden en een eskadron van de mobiele eenheid werden gemobiliseerd, zo meldt de prefectuur. Relschoppers staken auto's en afvalbakken in brand. De brandweer maakte melding van zeventien branden.

Volgens de politie raakte een journalist gewond. Donderdagnacht was ook al sprake van gewelddadigheden. Aanleiding was de dood van twee tieners, die over de afrastering van een elektriciteitskabine waren geklauterd. De twee jongens van 14 en 16 jaar werden door elektrische schokken gedood; een derde raakte zwaargewond. Dat ze op de vlucht waren geweest voor de politie werd door de prefectuur ontkend.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in