Overheid springt ook Dexia bij
Na Fortis krijgt ook bankverzekeraar Dexia een kapitaalinjectie. Dat heeft het kernkabinet vandaag beslist. Er wordt gemikt op een verhoging van 7 miljard euro. Sinds 22.00 uur zitten vertegenwoordigers van de federale regering, de gewestregeringen en Dexia opnieuw samen. Bij het binnengaan bevestigde Brussels minister-president Charles Picqué dat naar 7 miljard euro wordt gezocht.
De aankondiging komt er nadat de eerste minister in de namiddag overleg pleegde met de drie gewesten.

Daarbij waren Vlaams minister van Financiën Dirk Van Mechelen, Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt, Brussels minister-president Charles Picqué en zijn financiënminister Guy Vanhengel aanwezig.

Picqué zei ook nog dat de gewesten bereid zijn te helpen, maar 'dat er limieten zijn'. Volgens hem zal ook veel afhangen van het contact dat premier Leterme in de loop van de avond zal hebben met de Franse overheid, die ook aandeelhouder is.

De gewesten zijn de voogdijoverheid van de gemeenten, die via de Gemeentelijke Holding aandeelhouder zijn van Dexia.De kapitaalinjectie komt van de federale regering, in samenspraak met de gewestregeringen en de aandeelhouders van Dexia.

Het aandeel van Dexia verloor vandaag op de beurs van Brussel ruim 29 procent.