Stierf Demoor toch door busgevecht?
ANTWERPEN - Treinbestuurder Guido Demoor (54) is mogelijk toch gestorven door het gewelddadig treffen met zes jongeren op een lijnbus eind juni in Antwerpen. Uit een recent deskundigenverslag blijkt dat een oorzakelijk verband tussen de feiten en het overlijden van het slachtoffer niet uitgesloten kan worden. Dat meldt Walter Damen, advocaat van één van de verdachten.

Guido Demoor kreeg het op 24 juni aan de stok met zes allochtone jongeren op bus 23. Hij vroeg hen om zich wat rustiger te gedragen. Toen ze niet luisterden, zou hij één van hen bij de keel gegrepen hebben. Twee van de zes verdachten hebben het slachtoffer vervolgens geslagen en geschopt. De vier anderen zouden toegekeken hebben. De jongeren namen daarop de vlucht. Demoor overleefde het incident niet.

Uit het autopsieverslag bleek dat het slachtoffer overleed aan een hersenvliesbloeding. Die werd wellicht veroorzaakt door het feit dat de man zich opgewonden had, in combinatie met een hoge bloeddruk. In een deskundigenverslag dat recent aan het strafdossier werd toegevoegd, blijkt dat een oorzakelijk verband tussen de feiten en het overlijden niet uitgesloten kan worden.

Enkele dagen na het incident werden de zes verdachten - drie minderjarigen en drie meerderjarigen - opgepakt. Eén minderjarige verblijft nog steeds in de jeugdinstelling van Mol. Een meerderjarige hoorde zijn aanhouding vrijdag met een maand verlengd worden door de raadkamer, maar gaat hiertegen in beroep. Zij zouden de enigen zijn die tegen Guido Demoor geweld hebben gebruikt.

Verwacht wordt dat binnenkort ook de procedure tot uithandengeving van de minderjarige verdachten gestart wordt, zodat ze als volwassenen berecht kunnen worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in