Doden bij bestorming Spaanse exclave door immigranten
Foto: ©belga/afp
CEUTA - Minstens vier mensen zijn om het leven gekomen nadat zo’n 500 immigranten vannacht de grens tussen Marokko en de Spaanse exclave Ceuta bestormden. Zowel aan de Spaanse als aan de Marokkaanse kant van de grens vielen er minstens twee doden. De Spaanse regering stuurt nu militairen naar de Spaanse exclaves.
Eerder had de lokale politie het gehad over zes doden. Men zou er verkeerdelijk zijn van uitgegaan dat verscheidene Afrikaanse immigranten die op de grond lagen, dood waren, aldus de woordvoerder.

Bij de Guardia Civil viel te horen dat een Afrikaan het leven liet toen hij over de grensafsluiting klauterde. Het andere slachtoffer kwam mogelijk ten val en werd vertrappeld. De Spaanse radio meldde aanvankelijk dat er aan de grens schoten zouden zijn gevallen.

Ongeveer 500 Afrikaanse immigranten zouden vanuit Marokko over de grensafsluiting met Ceuta hebben proberen klimmen.

Het incident kwam er na twee gelijkaardige bestormingen van de grens in de exclave Melilla maandag- en dinsdagnacht. De laatste vier maanden hebben er zich al een twintigtal dergelijke incidenten voorgedaan in Melilla. Daarbij vielen drie doden.

Spanje en Marokko bespreken later op de dag de problematiek rond illegale immigratie op een bilaterale top in Sevilla, in het zuiden van Spanje.