Ferrari ook in 2009 met Räikkönen en Massa
Foto: epa
De 28-jarige Fin Kimi Räikkönen en de 27-jarige Braziliaan Felipe Massa blijven in 2009 de piloten van Ferrari in de Formule 1. Dat verklaarde teambaas Luca Cordero di Montezemolo vrijdag.
Wereldkampioen Räikkönen doet het dit jaar minder goed. "Maar van een crisis is er geen sprake", zegt di Montezemolo. "De kritiek op Räikönnen doet me denken aan de tijd dat Filippo Inzaghi bij Juventus speelde. Als hij drie wedstrijden lang niet scoorde, stelde men zijn kwaliteiten in vraag. Räikkönen blijft gemotiveerd. Hij moet alleen wat sneller starten. Daar moeten we nog aan werken. Zeker op die nieuwe circuits, die me trouwens geenszins bevallen en die de Formule 1 zeker geen goed doen, is dat belangrijk. Je kunt er gewoon niet inhalen. De piloot die van op de pole mag starten, wint negen van de tien keer."

Di Montezemolo maakte meteen een einde aan de geruchten dat de Spanjaard Fernando Alonso (Renault) volgend jaar zijn kans zou krijgen bij de Italiaanse renstal. "Jammer voor Alonso, maar hij moet geduld oefenen."