Het verlies bij fotogroep Spector liep in het eerste halfjaar van 2008 op tot 4,9 miljoen euro. Dat is te wijten aan een aantal eenmalige kosten en de moeilijkheden die dochterbedrijf Photo Hall ondervindt.
Spector tekende voor ongeveer 1,5 miljoen euro eenmalige kosten in de boeken op, voor de sluiting van een fabriek en voor de waarderverminderingen op enkele vorderingen.

De omzet van Spector daalde met 2,1 procent tot 135 miljoen euro. De recurrente bedrijfskasstroom ging 20 procent achteruit tot 4,5 miljoen euro. De bedrijfskasstroom zakte met 35 procent.

De fotofinishingdivisie (Imaging) is bijna aan de beterhand maar nu is het Photo Hall, de retaildochter van Spector, die door het dalende consumentenvertrouwen in moeilijke papieren zit.

De omzet van Imaging daalde met ’slechts’ 10 procent. Vorig jaar was er nog een terugval van 29 procent. Stilaan verdwijnt de impact van de analoge volumedaling. De recurrente bedrijfswinst ging zelfs voor het eerst in jaren omhoog.

Photo Hall is deze keer het zwakke broertje binnen Spector. De omzet stabiliseerde maar door margedruk ging de recurrente bedrijfskasstroom 28 procent lager. Vooral in België en Hongarije ondervonden de filialen de invloed van de zwakkere economie. Spector geeft geen concrete vooruitzichten voor de rest van het jaar.