Leden van de motorgroep Hells Angels zijn vrijdagochtend in de clinch gegaan met een vijandige groep voor het gerechtsgebouw van het Duitse Kiel. Twee mannen raakten zwaar gewond door messteken, zei een woordvoerder van de politie.
Een lid van de Angels zou vrijdag op het proces tegen een vermoedelijke herrieschopper van een rivaliserende bende een verklaring afleggen.

Het proces gaat over een bloedige ruzie die dateert van maart 2007 in de Kielse discotheek 'Mausefalle'. Een Hells Angel werd daarbij neergestoken en raakte levensgevaarlijk gewond. Vrijdag zou hij in het proces tegen de vermoedelijke dader als getuige van het Openbaar Ministerie optreden.

Wanneer de dader en het slachtoffer elkaar, samen met hun vrienden, voor de start van het proces troffen, brak er opnieuw een vechtpartij uit. Daarbij werd de Hells Angel opnieuw neergestoken. Samen met een andere zwaargewonde werd hij overgebracht naar de dienst Intensieve Zorgen van een ziekenhuis.

Zo’n 30 mensen van beide kampen waren volgens berichten van het Openbaar Ministerie betrokken bij het gevecht, verscheidene onder hen raakten licht gewond. Twintig personen zijn opgepakt.

De politie van Kiel had veertig agenten voor het gerechtsgebouw geplaatst, ze werden ondersteund door de oproerpolitie van Eutin en de speciale eenheid van de politie SEK. De rechtszitting is uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend.