Afgelopen zaterdag werd in de Zoo van Antwerpen een luiaard geboren. Het geslacht van het jong is nog niet gekend. Het verblijft momenteel nog in de couveuse in het nachtdierenverblijf. Eind juli werd in de Antwerpse Zoo nog een tweeling goudkopleeuwaapjes geboren. De zoo trok afgelopen zomer 330.000 bezoekers aan.
Het luiaardenjong (een tweevingerige luiaard) is het kind van moeder Wina en vader Quasimodo. Er is ook een éénjarig broertje, Inueve. Omdat de moeder zelf geen melk produceert, zijn de verzorgers druk in de weer om het kleine diertje de zes nodige voederbeurten per dag te geven. Het jong is gezond en woog bij de geboorte 557 gram.

De goudkopleeuwaapjes zijn dan weer een resultaat van een internationaal kweekprogramma voor deze sterk bedreigde diersoort dat wereldwijd gecoördineerd wordt door de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA). Typisch aan de opvoeding van de dieren is dat beide ouders voor de jongen zorgen. Hun verblijf tussen de chimpansees en de gorilla's delen ze onder meer met drie dwergzijdeaapjes.

Qua bezoekerscijfers tijdens de zomer kunnen de Zoo van Antwerpen en dierenpark Planckendael niet klagen ondanks het mindere weer. De zoo bleef stabiel op 330.000 bezoekers en Planckendael in Mechelen ging er dertien procent op vooruit tot 295.000 bezoekers bezoekers in juli en augustus.