De Mexicaanse politie heeft in een weiland buiten de plaats Merida op het zuidelijke schiereiland Yucatan elf onthoofde lichamen gevonden. Het gaat waarschijnlijk om slachtoffers van drugsgerelateerd geweld. Van de hoofden was geen spoor te bekennen.
Mexico beleeft dit jaar een opleving van geweld tussen rivaliserende misdaadbendes. Steeds vaker worden daarbij mensen onthoofd, maar nog niet eerder werd zo’n groot aantal lichamen in een keer aangetroffen. Twee jaar geleden wierpen gewapende mannen in het midden van Mexico vijf hoofden een café in.

De rechercheurs gaan er van uit dat de moorden verband houden met de machtsstrijd tussen de verschillende Mexicaanse drugskartels. Volgens een bericht dat niet officieel werd bevestigd, zouden de doden leden zijn van een politie-eenheid. Verschillende organisaties hebben opgeroepen tot protestmarsen op zaterdag in verschillende Mexicaanse steden om zo hun ongenoegen te uiten over de stijgende criminaliteit.

De meeste lichamen waren ontkleed en leken mishandeld. Hun hoofden waren niet terug te vinden. Meer informatie werd niet meegedeeld. Kort na de vondst van de onthoofde lijken werd, opnieuw in de provincie Yucatán, het lichaam van een neergeschoten man gevonden.

In de provincie Guerrero, ten zuiden van Mexico-stad, werden donderdag twee politieagenten en vier leden van eenzelfde familie vermoord. Woensdag leden in totaal 21 mensen een gewelddadige dood in het land.