BELFAST - Ronnie O’Sullivan heeft zich donderdag in Belfast voor de kwartfinales van de Northern Ireland Trophy geplaatst. De 32-jarige Engelsman won met 5-3 van zijn landgenoot Joe Perry. 'The Rocket' potte daarbij breaks van 132, 54, 66 en 81 weg. Perry deed niet beter dan één break van 50.
'Het was niet mijn beste wedstrijd', reageerde O’Sullivan. 'Ik speelde te wisselvallig en maakte wat fouten.' Toch blaakt de wereldkampioen en nummer een van de wereld van zelfvertrouwen. 'Als ik het zelf niet verknal, is er maar één speler die me kan kloppen. Dat is John Higgins. Om van hem te winnen moet ik echt goed spelen.'

In de kwartfinales neemt O’Sullivan het op tegen Barry Hawkins, die de Welshman Ryan Day met 5-3 uitschakelde. Ook Ali Carter en Ian McCullogh zitten bij de laatste acht. Carter won met 5-2 van Mark Davis. McCullogh wipte ’s werelds nummer vier Mark Selby met 5-4 uit het toernooi en zit voor het eerst sinds de Grand Prix van 2006 nog eens in de kwartfinales van een rankingtoernooi.

Als O’Sullivan ook wint van Hawkins, volgt er in de halve finales (best of 11) een ontmoeting met de winnaar van de partij tussen de Noord-Ier Mark Allen en de Engelsman Ali Carter. Die laatste werd dit jaar in de WK-finale met 18-8 weggespeeld door O’Sullivan. Een duel met Higgins kan er pas in de finale (best of 17) komen.

Uitslagen:
Achtste finales (best of 9):
Ian McCullogh (Eng) (25) - Mark Selby (Eng) (4) 5-4
Ali Carter (Eng) (7) - Mark Davis (Eng) (58) 5-2
Ronnie O’Sullivan (Eng) (1) - Joe Perry (Eng) (12) 5-3
Barry Hawkins (Eng) (27) - Ryan Day (Wal) (8) 5-3

Samenstelling kwartfinales (best of 9):
Stephen Maguire (Sch) (2) - Dave Harold (Eng) (28)
John Higgins (Sch) (5) - Ian McCullogh (Eng) (25)
Mark Allen (NIe) (16) - Ali Carter (Eng) (7)
Barry Hawkins (Eng) (27) - Ronnie O’Sullivan (Eng) (1)