Aan de vooravond van de start van de rally van Finland, de 9e van 12 wedstrijden voor het wereldkampioenschap, maakte Ford woensdag bekend dat het ook in 2010 en 2011 het WK rally trouw blijft. Na Ford heeft ook Citroën woensdag in het Finse Jyvasksla meegedeeld dat het tot 2011 in het wereldkampioenschap rally blijft. De Franse constructeur werd vijf keer wereldkampioen en won daarbij 58 Grote Prijzen.
Net zoals dat de voorbije jaren het geval was zal Malcolm Wilson van M-sport instaan voor het rijklaar maken van de rallywagens. In 2011 wordt de Focus WRC vervangen door de Ford Fiesta S2000. De huidige rijders zijn verzekerd van een zitje.

Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen en Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila zullen dus ook de komende twee jaar de teamkleuren van Ford verdedigen. Als kers op de taart hebben ook de huidige sponsors het merk trouw gezworen, zodat op budgettair vlak ook alles in orde is.

Ford won in 2006 en 2007 de wereldtitel bij de constructeurs. Momenteel staat de Fin Mikko Hirvonen aan de leiding in de tussenstand van het WK rally bij de rijders. Hirvonen heeft één puntje voorsprong op Sebastien Loeb. Bij de constructeurs staat Ford tweede met 89 punten, Citroën staat aan de leiding met 106 punten. Ford won in totaal 71 WK-rally's.

Citroën

De Fransman Sébastien Loeb werd vijf keer wereldkampioen in een Citroën. In 2006, toen Citroën geen fabrieksteam had, gebeurde dat wel in een Xsara van het Belgische Kronos Team. Momenteel staat Loeb tweede in het kampioenschap, op één puntje van de Fin Mikko Hirvonen (Ford). Bij de constructeurs is Citroën leider, met een voorsprong van 17 punten op Ford..