Voor de Hasseltse correctionele rechtbank verscheen woensdag een 37-jarige man wegens gewapende weerspannigheid tegenover twee agenten van de Hasseltse lokale politie. De man reed op 18 mei in Lummen in op een motoragent. Eerder die dag had hij al een andere agent in Hasselt aangereden. De openbare aanklager vroeg voor de man een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar.
Gerard-Philippe M. verdedigde zichzelf. De man zit sinds de feiten in de cel.

Toen een scooteragent de bestuurder op 18 mei in Hasselt wilde controleren, reed de man de agent van de baan. De politie startte daarop een achtervolging. Toen de man uiteindelijk halt hield, beval een motoragent uit Hasselt hem uit te stappen. M. negeerde dat bevel, zette zijn wagen in achteruit en reed op de agent in. De dader vluchtte weg, maar kon later aan zijn woning gearresteerd worden.

De motoragent, die een achttal meter werd meegesleurd, liep zware breuken op aan de enkel en voet en is blijvend werkonbekwaam.

De beklaagde, die de feiten woensdag bekende, riskeert aan de twee agenten en de politiezone Hazodi een provisionele schadevergoeding van ruim 20.000 euro te moeten betalen.

Uitspraak op 5 augustus.