Zondag wordt voor de vierde keer de Iron Man 70.3 van Antwerpen georganiseerd. Het deelnemersveld is met 1.100 inschrijvingen uit 36 landen en vijf continenten volzet.
'Niet minder dan elf winnaars van het afgelopen jaar uit het Iron Man-circuit komen zondag om 11u00 aan de start aan het Galgenweel voor 1,9 kilometer zwemmen, 90 kolometer fietsen en 21 kilometer lopen alvorens de aankomst op de Antwerpse Grote Markt bereikt wordt', weet Marc Herremans. Zelf tipt hij op Marino Vanhoenacker of Axel Zeebroek als kandidaat-winnaars, naast een tiental buitenlandse outsiders en eventueel een Frederik Van Lierde als hij in zijn dagje is. Bij de vrouwen ziet hij Belinda Granger haar titel verlengen. 'Al kondigt zich een leuke strijd voor de ereplaatsen aan met Tine Deckers en de lokale vedette Sofie Goos in een hoofdrol.'

'Al deze binnen- en buitenlandse deelnemers zorgen voor 4.000 overnachtingen over vier dagen in Antwerpen, zodat de lokale horeca hier ook mee van profiteert. Al moet ik zeggen dat er 426 Belgische deelnemers zitten bij die 1.100 inschrijvingen,' weet organisator Bob Verbeeck van Golazo. 'Nieuw is ook dat we de zwemmers per 200 laten vertrekken om het klassieke gewoel bij de start te verminderen. Maar iedereen zal toch zijn individuele chrono meekrijgen. Qua parkoers is nieuw dat we de Leien vrij laten, zodat de mobiliteit op zondag alleen aan de noordkant van de stad en in de oude binnenstad beperkt zal zijn.'

Zaterdag kunnen recreanten hun hart ophalen op de Antwerpse Linkeroever. Om 10u00 is er de Iron Kids voor kinderen tussen 7 en 12 jaar, om 12u00 de bedrijven-triatlon in aflossingsvorm, om 16u00 is er het Belgisch kampioenschap sprint en om 17u15 de recreatieve sprint. 'Wij willen ons grote voorbeeld - Londen - achterna en in de komende jaren groeien naar een deelnemersveld van 10.000 recreatievelingen', droomt Bob Verbeeck. Bij de recreanten worden een aantal BV's aangekondigd, onder wie Katrien Vandendries ('Zone Stad'), Gert Lahousse ('Spoed'), Zohra ('Spring') en Kristine Perpeté ('Familie').

De stad Antwerpen beloont de organisatie voor de combinatie van top- en breedtesport door de financiële tussenkomst tot 25.000 euro uit te breiden.