In plaats van op muizen te jagen, vult Britse kater Casper uit het zuidelijke Plymouth zijn dagen met busritjes. Sinds enkele maanden maakt Casper regelmatig gebruik van bus nummer 3.
De kat schuift samen met de andere wachtenden netjes aan bij de bushalte, alvorens hij opstapt en op een bankje springt.De passagiers raakten snel gewend aan de aanwezigheid van het dier en niemand stoort zich eraan, zo deelde een busonderneming uit Devon mee. Volgens het Britse persbureau PA is Casper ondertussen al zo bekend bij de andere busreizigers, dat iedereen bij de terugrit weet waar ze het dier moeten laten afstappen.

Caspers bazin Susan Finden hoorde pas onlangs over het ongewone tijdverdrijf van haar kater. 'Hij houdt van mensen. En ik weet echt niet waarom, maar hij houdt ook van grote voertuigen, zoals vrachtwagens of bussen', luidt haar verklaring.

Volgens buschauffeur Rob Stonehouse is Casper een voorbeeldige passagier. 'Normaal gezien legt hij zich ergens vanachter in de bus neer. Soms loopt hij ook tussen de benen van de mensen, maar er hebben zich nog nooit problemen voorgedaan.'