Alvaro Arbeloa speelt volgend seizoen voor het Spaanse Real Madrid. Zijn huidige club Liverpool verklaarde woensdag dat het een akkoord bereikt heeft met de Koninklijke over een overgang van de verdediger naar de Spaanse hoofdstad.
Na het afleggen van de medische testen tekende Arbeloa een vijfjarig contract bij Real, dat de overgang woensdagnamiddag bevestigde.

Met de transfer van de 26-jarige Spanjaard zou tussen de 4 en de 5 miljoen euro gemoeid zijn. De Spaanse international stond afgelopen seizoen vaak in de basis bij de Reds, maar de komst van Glen Johnson (Portsmouth) trok hem over de streep om naar Real te verhuizen.

Arbeloa werd opgeleid bij Real en speelde nadien voor Deportivo La Coruna. Real gaf deze zomer al meer dan 200 miljoen euro uit en trok onder andere Cristiano Ronaldo (Manchester United), Kaka (AC Milan), Karim Benzema (Lyon) en Raul Albiol (Valencia) aan.

Ook de Spanjaard Xabi Alonso wordt aan Madrid gelinkt, maar Rafa Benitez, de coach van Liverpool, hoopt zijn speler te kunnen behouden.