Lily Allen brengt juwelen op de markt
Foto: epa
Na een eigen kledinglijn en een reclamecampagne voor de handtassen van Chanel zet Lily Allen alweer een stapje verder in de modewereld. Maandag lanceerde ze in Londen haar eigen juwelenlijn, die de originele naam Lily Allen meekreeg.
'Ik hou erg van juwelen. Dat is altijd al zo geweest. Ze maken een outfit echt af', verklaart Allen. De juwelen zijn ontworpen voor vrouwen tussen de 14 en de 40 en kregen een originele en schattige look. De lijn bevat bloemen uit email, maar ook verkeersborden, pandaberen, flamingo's en pompoentjes in zilver, goud of met kristallen bekleed.

'Het is een echte kick voor mij om iets te dragen dat je normaal gezien bij niemand anders zal zien', zegt Allen. Als inspiratie voor de collectie haalt ze zowel de juwelen van Chanel als van de Britse juwelenontwerper Dinny Hall aan. Maar ook uit haar eigen leven haalde de zangeres inspiratie. 'Plaatsen die ik bezoek, dingen die ik zie, alles kan een ontwerp doen ontstaan.'

Allens favoriete stuk uit de collectie zijn de panda's. 'Ik hou wel van de dieren. De panda's vind ik fantastisch', aldus Allen. De juwelenlijn komt in september uit in Groot-Brittanië.