In het kader van het onderzoek naar de dood van de Amerikaanse superster Michael Jackson is dinsdag een huiszoeking verricht in de woning en het kantoor van zijn lijfarts Conrad Murray, zo heeft CNN op gezag van een woordvoerder van de drugbestrijdingsdiensten (DEA) gemeld. De dokter wordt ervan verdacht de 50-jarige zanger een krachtig geneesmiddel te hebben toegediend dat hem het leven heeft gekost.

Nadat vorige week al huiszoekingen zijn verricht in het kabinet en een opslagplaats van Murray in Houston (Texas), hebben agenten van de politie van Los Angeles en van de DEA nu ook zijn woning in Las Vegas (in de staat Nevada) doorzocht.

De speurders 'zochten naar een hoop dingen' zoals documenten en computerbestanden, zo kreeg CNN officieel te horen. Volgens de nieuwszender nam de politie meerdere dozen, een gsm en een computer mee. Cardioloog Murray was aanwezig tijdens de huiszoeking.

De arts wordt ervan verdacht Jackson het anesthesiemiddel propofol te hebben toegediend in de 24 uur voor zijn dood. Jackson kreeg een hartstilstand en kwam die niet meer te boven.