In het Spaanse Burgos zijn woensdagochtend minstens zestig mensen lichtgewond geraakt bij een bomaanslag op een kazerne van Guardia Civil, de militaire politie. Rond half vijf ontplofte er een bomauto. De materiële schade is aanzienlijk, melden de Spaanse media.

De meesten mensen raakten slechts lichtgewond door rondvliegend glas. Onder de slachtoffers zijn meerdere vrouwen en kinderen, melden de hulpdiensten. Het luidt een wonder te zijn dat niemand gedood is. Ter plekke werd een veldhospitaal ingericht.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar er zijn vermoedens dat de Baskische terreurorganisatie ETA de schuldige is. De Guardia Civil is regelmatig doelwit van de ETA. De lokale overheid zegt wel dat er vooraf geen waarschuwing was gekomen, wat de ETA normaalgezien doet.

De explosie deed zich voor rond 04.30 uur in de ochtend. De tot 200 kilo wegende bom was verstopt in een wagen die achter de kazerne geparkeerd stond waar politiemensen en hun families lagen te slapen.

De laatste bomaanslag van de ETA dateert van de nacht van 9 op 10 juli. Toen vernielde een bom een gebouw van de Baskische afdeling van de socialistische partij (PSOE) in Durango.

Burgos is een historische cultuurstad, die 's zomers veel toeristen lokt.