Antwerpse musea vrijdagavond open
Foto: wdk
ANTWERPEN - In de maand augustus zetten een aantal musea in Antwerpen op vrijdagavond van 19 tot 24 uur hun deuren open. Voor vier euro kan je op 5, 12 en 26 augustus de deelnemende musea bezoeken. Op 19 augustus bedraagt de prijs slechts twee euro. Kinderen en jongeren tot 19 jaar krijgen gratis toegang.
Schepen van Cultuur Philip Heylen kondigde de nocturnes vandaag aan na afloop van het schepencollege. Volgens hem gaat het om een unieke gelegenheid om de musea na hun gebruikelijke sluitingsuur te bezoeken. Iedere avond staat een ander thema centraal.

Raamprostitutiepanden

Heylen kondigde ook aan dat enkele voormalige raamprostitutiepanden in de Oude Mansstraat zullen ter beschikking worden gesteld als atelierruimte voor kunstenaars. De stad zal dat stimuleren door een deel van de huurprijs bij te passen.

In ruil moeten de eigenaars hun panden grondig renoveren en ervoor zorgen dat het atelier genoeg uitstraling heeft. De eerste kunstenaars worden in het najaar verwacht. De geplande looptijd van het project is drie jaar.